Over De Schatkoffer

Uitgeverij de Schatkoffer brengt bijbelverhalen in beeld, voor jonge kinderen. De kamishibai / vertelkast is daarbij een geweldig middel om voor te lezen. In de klas, op het kinderdagverblijf, in de kerk, in het buurtwerk… enz.
Daarvoor kiezen we de beste Nederlandse en Vlaamse illustratoren uit die De Lage Landen rijk zijn!

Voorlezen wordt theater

De kamishibai of vertelkast staat op een tafeltje. De kinderen komen lekker dichtbij zitten en zijn al razend nieuwsgierig. ‘Juf, mag ik de deurtjes opendoen?’ Dat mag. En het voorlezen kan beginnen. Elke scène komt in beeld. De kinderen luisteren geboeid en geconcentreerd, tot en met de laatste plaat. ‘Nog een keer!’ roepen ze. Bekijk het voorlees-stappenplan.
Bekijk het voorlees-stappenplan!

Prachtig beeldmateriaal

Els van Egeraat, Willeke Brouwer, Martijn van der Linden. Zo een paar illustratoren die al hebben bijgedragen aan de bijbelverhalen van De Schatkoffer. Elk met een eigen, unieke stijl, zodat voorlezen met de Schatkoffer-verhalen iedere keer weer een feest is, steeds weer anders.

Verkrijgbare verhalen

Op dit moment zijn er al zes Bijbelverhalen verschenen bij De schatkoffer. Maar dan: welke bijbelgeschiedenis wil jij graag in je groep kunnen vertellen met de kamishibai? Laat ’t ons weten!

2 Responses to “Over De Schatkoffer”

 1. Corine 7 april 2014 at 15:45 Permalink

  Wat een prachtig materiaal! Ik heb net een verhaal in de webwinkel besteld. Ik zou het ook heel leuk vinden als jullie ‘Het verhaal van de lamme’ en ‘De verloren zoon’ uitgeven. We gaan de vertelplaten gebruiken in onze crèche. Succes en hartelijke groet!
  – Medewerker kinderdagverblijf

 2. Gaby Worthington 8 maart 2016 at 11:50 Permalink

  Ik ben reuze enthousiast!
  Wat is de leeftijd indicatie om deze verhalen te vertellen?
  Veel succes en hartelijke groet!
  – Zondagschool medewerker

Geef een antwoord