Over De Schatkoffer

Uitgeverij de Schatkoffer brengt Bijbelverhalen in beeld voor jonge kinderen. Het vertelkastje is daarbij een geweldig middel om voor te lezen. In de klas, op het kinderdagverblijf, in de kerk, in het buurtwerk… enz.
Daarvoor kiezen we de beste Nederlandse en Vlaamse illustratoren uit die De Lage Landen rijk zijn!

Voorlezen wordt theater

Je zet het vertelkastje op een tafeltje. De kinderen komen lekker dichtbij zitten en zijn al razend nieuwsgierig. ‘Juf, mag ik de deurtjes opendoen?’ Dat mag. En het voorlezen kan beginnen. Je vertelt het verhaal, terwijl je steeds de voorste plaat uit het vertelkastje schuift. Zo komt de volgende illustratie in het zicht die weer een nieuwe ‘scène’ verbeeldt.

De kinderen luisteren geboeid en geconcentreerd, tot en met de laatste plaat. ‘Nog een keer!’ roepen ze.

Els van Egeraat, Willeke Brouwer, Martijn van der Linden. Zo een paar illustratoren die al hebben bijgedragen aan de bijbelverhalen van De Schatkoffer. Elk met een eigen, unieke stijl, zodat voorlezen met de Schatkoffer-verhalen iedere keer weer een feest is, steeds weer anders.

Verkrijgbare verhalen

Er zijn acht Bijbelverhalen verschenen bij De Schatkoffer, waarvan enkele ook verkrijgbaar in digitale vorm. Zo kun je het verhaal ook voor een grotere groep vertellen: op het digibord in de klas, of bijvoorbeeld in de kerk, met de beamer!

2 gedachten over “Over De Schatkoffer”

  1. Wat een prachtig materiaal! Ik heb net een verhaal in de webwinkel besteld. Ik zou het ook heel leuk vinden als jullie ‘Het verhaal van de lamme’ en ‘De verloren zoon’ uitgeven. We gaan de vertelplaten gebruiken in onze crèche. Succes en hartelijke groet!
    – Medewerker kinderdagverblijf

Plaats een reactie